Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ybl Miklós építészetének nyomában - Épületséta a Budapesti Olasz Kultúrintézet épületében

Ybl Miklós építészetének nyomában - Épületséta a Budapesti Olasz Kultúrintézet épületében

Az épület 1943 óta a Budapesti Olasz Kultúrintézet székhelye, az egyetlen történelmi épület Olaszország külföldi kultúrintézetei között, ezért különös gonddal ápolja.
Sétavezető, előadó: Ordasi Zsuzsanna PhD, egyetemi docens

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 6. péntek, 15:00

A neorenszánsz stílus jegyeit mutató palota a mágnásnegyedben a Nemzeti Múzeum oldalával szemben épült Ybl Miklós (1814-1872) tervei alapján 1865-ben Diescher József kivitelezésében. Az építés mindössze 4 hónapot vett igénybe, de mégis csak 1866. április 12-én tartották itt az első gyűlést. Az eredeti, az angol parlament mintájára készített elrendezést a képviselők követelésére még 1866-ban megváltoztatták, patkó alakúra formáltatták, ami megbontotta azt a reneszánsz arányrendszert és harmóniát, amelyet Ybl az itálai tanulmányútjain tanulmányozott és a művein alkalmazott.
Az épület 1943 óta a Budapesti Olasz Kultúrintézet székhelye, az egyetlen történelmi épület Olaszország külföldi kultúrintézetei között, ezért különös gonddal ápolja.
Az épület Slowikowski Ádám 1865-ben készült színes litográfiája nyomán szerepel a 20000 Ft-os jegybank hátlapján (az előlapon Deák Ferenc), ugyanis ez az épület adott otthont 1865 és 1902 között az első képviselőháznak, azaz az alsóháznak, míg a felsőház a Nemzeti Múzeum épületében volt.

Sétavezető, előadó: Ordasi Zsuzsanna PhD, egyetemi docens
Találkozási pont: Bródy Sándor utca 8. Az épület előtt

Kérjük a résztvevők hozzák magukkal személyigazolványukat, mivel az intézet diplomáciai felségterület.

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kata és Bianca egy gazdag páduai úr lányai. Egyik szelíd, mint a galamb, de a másik vad, indulatos, csípős nyelvű, fékezhetetlen. A kisebbiknek akad is kérője bőven, de apja nem adja férjhez addig, míg a nagyszájút el nem veszi valaki. Hiába a sok kérő, Makrancos Kata senkinek nem kell. Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben jelenik meg Petrucchio, akit nem riaszt vissza a feladat. Elhatározza, hogy megzabolázza a gazdag, csinos, vonzó hárpiát.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!