Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zárvatermő workshop
3

Zárvatermő workshop

Készíts velünk ajándékot!

Kézműves workshopok a Zárvatermő időszaki kiállítás tárgyinak ihletésével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 10. vasárnap, 11:00

Festett fa - ékszer készítő workshop

2023. december 2-án 11-13 óráig, Pleszkán Orsolya bútorfestő segítségével a Zárvatermő kiállítás népies-szecessziós festett bútorai adnak ihletést és mintát a vállalkozó kedvű látogatóknak festett ékszerek és hűtőmágnes készítéséhez.

A kiállításban látható népies stílusú bútorokat a 20. század elején készítette Gödöllőn egy erdélyi mester, feltehetőleg iparművész által tervezett mintakönyvek alapján. Az alkotó nem csak a népművészetből jól ismert tulipán, szív és madár motívumokat használta fel, hanem ezek mellett helyet kapott a népi bútordíszítésre kevésbé jellemző páva ábrázolás is.

A programon résztvevők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Üvegikon festő workshop

2023. december 10-én 11-13 óráig, Filó Veronika múzeumpedagógus, ikonfestő művész vezetésével a Zárvatermő kiállítás festett üvegképei ihletésével kaphatnak bepillantást az üvegképek készítésének hagyományos technikájába. 

A Néprajzi Múzeum Egyházi Gyűjteménye mintegy 700 üvegképet, üvegikont őriz, mind "nyugati" (Sandl, Freistadt), mind "keleti" (Ráckeve, Máramaros, Jablonka, Füzesmikola) típusokat. Legkorábbi darabjai az 1800-as évek elejéről származnak. 

A Zárvatermők kiállításon látható 25 darab 19. századi üvegikont Románia, Erdély, Szlovákia, és Ausztria területéről gyűjtötte Román József, és felesége Anna.

Technikáját tekintve az üvegikon / üvegkép elkészítésnél az üveglap hátoldalára festve fordított sorrendet alkalmaz a festő: először teszi fel a világosítást, majd arra az alapszíneket. 

Szeretnéd kipróbálni? 

Az érdeklődők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Ajánlatunk


zenés party két részben

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Heltai önleleplező, zseniális humorral mutat görbe tükröt a képmutatás és az emberi játszmák elé.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!