Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zárvatermő workshop
3

Zárvatermő workshop

Készíts velünk ajándékot!

Kézműves workshopok a Zárvatermő időszaki kiállítás tárgyinak ihletésével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 10. vasárnap, 11:00

Festett fa - ékszer készítő workshop

2023. december 2-án 11-13 óráig, Pleszkán Orsolya bútorfestő segítségével a Zárvatermő kiállítás népies-szecessziós festett bútorai adnak ihletést és mintát a vállalkozó kedvű látogatóknak festett ékszerek és hűtőmágnes készítéséhez.

A kiállításban látható népies stílusú bútorokat a 20. század elején készítette Gödöllőn egy erdélyi mester, feltehetőleg iparművész által tervezett mintakönyvek alapján. Az alkotó nem csak a népművészetből jól ismert tulipán, szív és madár motívumokat használta fel, hanem ezek mellett helyet kapott a népi bútordíszítésre kevésbé jellemző páva ábrázolás is.

A programon résztvevők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Üvegikon festő workshop

2023. december 10-én 11-13 óráig, Filó Veronika múzeumpedagógus, ikonfestő művész vezetésével a Zárvatermő kiállítás festett üvegképei ihletésével kaphatnak bepillantást az üvegképek készítésének hagyományos technikájába. 

A Néprajzi Múzeum Egyházi Gyűjteménye mintegy 700 üvegképet, üvegikont őriz, mind "nyugati" (Sandl, Freistadt), mind "keleti" (Ráckeve, Máramaros, Jablonka, Füzesmikola) típusokat. Legkorábbi darabjai az 1800-as évek elejéről származnak. 

A Zárvatermők kiállításon látható 25 darab 19. századi üvegikont Románia, Erdély, Szlovákia, és Ausztria területéről gyűjtötte Román József, és felesége Anna.

Technikáját tekintve az üvegikon / üvegkép elkészítésnél az üveglap hátoldalára festve fordított sorrendet alkalmaz a festő: először teszi fel a világosítást, majd arra az alapszíneket. 

Szeretnéd kipróbálni? 

Az érdeklődők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Ajánlatunk


Gyermek táncjáték Berg Judit kalandregénye nyomán

Egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most,…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!