Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zenekari koncert - Falstaff

Zenekari koncert - Falstaff

Giuseppe Verdi: Falstaff

Nicola Alaimo (Falstaff)
Tassis Christoyannis (Ford)
Eva Mei (Alice)
Sylvia Schwartz (Nannetta)
Laura Polverelli (Meg Page)
Yvonne Naef (Mistress Quickly)
Xabier Anduaga (Fenton)
Carlo Bosi (Dr Caius)
Stuart Patterson…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 7. szerda, 19:00

Fischer Iván kilép a világsikereket halmozó Mozart-sorozatból, és Verdit rendez. A következő nagy falat a BFZ műsorán az olasz zeneszerző zseni legutolsó operája, a Falstaff – Verdi mosolygós búcsúja a világtól.
Több évtizedes átokként nehezedett Verdi vállára Rossini kritikája, miszerint képtelen vígoperát írni. A szúrós megjegyzés nem hagyta nyugodni, ezért közel nyolcvanévesen, ötven zeneszerzéssel töltött évvel és 27 operával a háta mögött rászánta magát, hogy megírja háromfelvonásos komédiáját, a Falstaffot (1893). A műfajváltásra már az Otello után is szomjazott: „Kegyetlenül lemészároltam rengeteg hőst és hősnőt, igazán rám fér egy kis nevetés is.”
Bár félt tőle, hogy nem tudja befejezni a művet, szövegírója, Arrigo Boito meggyőző erejének hála idős kora ellenére is belevágott. Tisztelte és szerette Shakespeare-t, köteteit az éjjeliszekrényén tartotta, Boito pedig olyan egyedülálló librettót gyúrt össze A windsori víg nőkből és a IV. Henrikből, aminek nem tudott ellenállni. Határidő nélkül, végtelenül szabadon komponált, a maga szórakozására. Így született meg egy teljesen új műfaj: a lírai komédia. Falstaff, a pocakos, komikus, nyerészkedő csábító karaktere árnyaltan, bölcs öniróniával fűszerezve jelenik meg a gazdag és ötletekkel teli dallamvilágú operában.
Az elmúlt évtizedekben több nagynevű karmester dolgozott azért, hogy a Falstaff megőrizze helyét az operakánonban. Toscanini, Karajan, Solti és Bernstein után most Fischer Iván is erre vállalkozik. A szcenírozott koncerten a karmester-rendező több olasz énekes sztárral dolgozik együtt. Falstaffot Nicola Alaimo alakítja, akit ebben a szerepben már hallhatott a New York-i Metropolitan és a milánói Scala közönsége is.

Ajánlatunk


zenés party két részben

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!