Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 2. vasárnap, 15:30

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Hebridák-nyitányRobert Schumann: a-moll csellóversenyPjotr Csajkovszkij: 6. (h-moll, „Patetikus”) szimfóniaLeonidas Kavakos az a szólista, akit – ízléstől függetlenül – a Fesztiválzenekar minden tagja százpontosnak tart. A görög hegedűművész karmesterként is sikert sikerre halmoz; most erről az oldaláról is bemutatkozik a BFZ közönségének.A koncert elején kalandos útra indulunk. Mendelssohn 22 évesen egy európai körutazás hatására, a Skócia partjainál fekvő szigetcsoport lélegzetelállító látványától megihletve írta egyik legnépszerűbb nyitányát. A tenger hol szolid, hol tomboló hullámait megidéző Hebridák-nyitány egyes motívumai ma már játékfilmekben, rajzfilmekben, sőt videojátékokban is megjelennek.Nemcsak a karmestere, a szólistája is különleges ennek a hangversenynek. A francia Gautier Capuçon a cselló 21. századi nagykövete, akit az intuíció mozgat a zenében mindenekfelett. Virtuóz, kifejező, drámai erejű, mégis könnyed. Schumann csellóversenyét, amelynek szívbemarkoló, lírai második tétele a csúcspontja, ragyogó hangzású Goffriller-csellóján szólaltatja meg.A 6. szimfónia Csajkovszkij utolsó befejezett szimfóniája. A zeneszerző szerette a darabot, megszállottan dolgozott rajta, munka közben többször sírva fakadt, úgy érezte, legjobb műve van születőben. Az első és a zárótétel tele van mély fájdalommal és szomorúsággal, míg a középső két tételben egy légies tánczene és egy hevesen lüktető induló szólal meg. A szimfóniának Csajkovszkij szerint volt egy „szubjektív” programja, de ezt sosem fedte fel mások előtt, ami rengeteg találgatásra adott okot. Máig rejtélyes halálát követően, amely kilenc nappal a 6. szimfónia premierje után következett be, egyre elterjedtebbé vált a nézet, hogy a drámai hangú mű valójában a szerző búcsúlevele volt.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!