Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: Almira Emiri zongoraművész - Isralb szólóestje

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: Almira Emiri zongoraművész - Isralb szólóestje

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely egy szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való közvetlen találkozásra. Szeptember 4-én az albán származású Almira Emiri zongoraművészt hallhatják a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon színpadán, aki korosztályának egyik legnagyobb tehetsége.

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon először rendezünk komolyzenei szalont, amely egy szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb, amely lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való közvetlen találkozásra. Szeptember 4-én az albán származású Almira Emirizongoraművészt hallhatják a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon színpadán, aki korosztályának egyik legnagyobb tehetsége.

 

Almira Emiri1982-ben született Albániában, 1995-től él Magyarországon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaként megnyerte a Liszt-Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt 2004-ben, majd 2006-ban (abban az évben, amikor megszerezte zongoraművészi diplomáját) első lett a Brahms Nemzetközi Zongoraversenyen is. Művészdiplomát szerzett 2007-ben Grazban is. Szólistaként és kamarazenészként ezek az évek hozták számára az induló sikert és ezzel együtt a különböző országokban való fellépéseket. Ebben az időben jelent meg CD-je a Degustation Pianistic nevű, zongoristákból álló zenei formációval. Ez idő alatt a világ számos pontján koncertezett a Babameto Trióval, több éven keresztül a tiranai Operaház szólistája volt. Bejárta Európát, többek között játszott a tiranai Zeneakadémián, Párizsban, Szicíliában a Melodica Festivalon és Lisszabonban, szalonkoncerteket adott Tel-aviviban.

 

Műsor:

Boris Pigovat: Noktürn

Boris Pigovat: Vándorcsillagok (Sólem Aléhem regénye alapján)

Ilan Rechtman: Flintstones variációk

Paolo Marzocchi: Moj e vogel si floriri (albán népdal)

Liszt Ferenc: Legenda nr2

Boris Pigovat: Jerusalem

S. Gjoni/B. Pigovat: Lule Bore (albán népdal)

 

Jegyár: 3000 Ft

 

Ajánló


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

“Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!“ Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...