Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval
Mitől lesz egy bor kóser, és ha kóser, akkor biztosan finom is? Miben különbözik a bárhesz a mindenki által ismert fonott kalácstól? E produkció 60 perce alatt nem lehet bort készíteni és kalácsot is csak nehezen, még komoly tanulásra sem jut igazán idő, de Borgula Andrással, a Gólem Színház alapítójával és Verő Tamás főrabbival most mégis megpróbáljuk a lehetetlent.
Borgula András a Gólem Színház kávézójában választ ad az említett kérdésekre, be is mutatja, hogyan készül a bárhesz, amiből majd kóstolót kaphatunk egy pohárka kóser bor kíséretében. A ráadás egy közös szombati gyertyagyújtás és közös éneklés Tomi rabbival, hiszen a szombat óriási jelentőségű a zsidóság számára.
A zsidóság megtartja a szombatot, cserébe a szombat megtartja a zsidóságot, és ez így megy már évezredek óta. Ez a délutáni program egy műsorban foglalja össze nekünk azt a csodát, amit sábesznek hívunk, avagy ízek, dallamok és történetek arról, hogy miért fontos nekünk a bor, a bárhesz és az ünnep.
* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!