Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok
2

Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok

Milyen lehet, amikor Zubin Mehta a magyarság két nemzeti énekét, a Himnuszt és a Szózatot vezényli? Megtudja, aki eljön a Müpában immár rendszeresen fellépő Bécsi Filharmonikusok következő koncertjére, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe, és meghallgatja a műsor első számát, Erkel Ünnepi nyitányát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 3. kedd, 19:30

A Bécsi Filharmonikusok Müpa-beli vendégszerepléseinek műsorát az utóbbi időben a budapesti közönség iránti fokozott előzékenységgel állítják össze. Mindig hoznak magukkal valamit, ami összeköti a két nép zenekultúráját. Egy alkalommal kiváló nagybőgő-szólamvezetőjük, Rácz Ödön játszotta Vanhal Nagybőgőversenyét, máskor Eötvös Péter vezényelte az együttes élén Esterházy-megzenésítését, az Oratorium balbulumot. A Kiegyezés százötvenedik évfordulójának évében színtiszta osztrák-magyar programmal kedveskednek nekünk. Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya után - amelyben a zeneszerző saját Himnusza és Egressy Béni Szózata mellett szintén saját operája, a Sarolta egy részletét is idézi -, a magyar zenekultúrához sok szálon kapcsolódó Haydn B-dúr sinfonia concertantéja képviseli a műsorban a versenyművet, majd a második rész élén Bartók Concertójával érkezünk el a műsor legsúlyosabb részéhez, hogy a könnyed finálé, Strauss Kék Duna-keringője a szó szoros értelmében összekösse a két várost, a Bécsen és Budapesten egyaránt áthaladó folyó zenei képével.
Az ifjúsága idején Bécsben, Hans Swarowsky legendás osztályában tanuló Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusokkal régi keletű muzsikusbarátságot ápol - erről korábbi közös fellépésük alkalmával már meggyőződhettünk a Müpában.

A Bécsi Filharmonikusok exkluzív partnere a ROLEX.

Műsor:

Erkel: Ünnepi nyitány
Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
 
Bartók: Concerto, Sz. 116, BB 123
Ifj. J. Strauss: Kék Duna-keringő, op. 314

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!