Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


"Mint a hegyek"

"Mint a hegyek"

Orbán György kóruskönyvei az idén 70 éves szerző tiszteletére
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 19:30

A kortárs magyar kórusirodalom egyik legmeghatározóbb és legtermékenyebb komponistája, Orbán György az idén lett 70 esztendős. A Kodály Kórus Debrecen ezzel a koncerttel tiszeleg a szerző előtt, akinek rendkívül gazdag életművében meghatározó szerep jut a kórusműveknek. Azokból is kiemelkednek a 80-as években született kóruskönyvei: a Kóruskönyv S.A. emlékére I-II. kötet, a Második Kóruskönyv I. és a Medáliák könyve sorozat. Ezeknek a korai alkotásoknak komplexitása, elmélyültsége, drámaisága, érzékenysége, szövegválasztása és zenei-technikai bonyolultsága egészen kivételes. A 25 elhangzó tételben magasrendű és bátor zenei szövet tökéletes egységben szólal meg a felhasznált József Attila, Szilágyi Domokos, Nagy László, Weöres Sándor stb. költeményekkel és a hozzájuk társított latin szövegekkel. Az emberi lélek mélysége és magassága, a természet végtelensége, kétségbeesés, öröm és szomorúság, honvágy, magány, játékosság és báj mind megjelenik ezekben a megindító, páratlan kórusművekben, melyek méltán tekinthetők ritka szép példájának a bartóki zene, hangulat-, és eszmevilág továbbélésének.

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen
Vezényel: Szabó Sipos Máté

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Harangozó Gyula / Léo Delibes COPPÉLIA Táncjáték három felvonásban

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


A mély és izgalmas történet három különböző korú nőt mutat be. Eltérő életutakat látunk, ám egyszer csak kirajzolódik, hogy a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A februári koncert után májusban Brahms újabb két magyar tánca, egy kihívást jelentő versenyműve és mélységeket megjáró szimfóniája kerül a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!